בהובלתו של דני אורדן, עו"ד (רו"ח) (כלכלן), בוגר רשות המיסים – ייצג ומייצג המשרד בהצלחה מרשימה חברות ועסקים רבים בישראל במאות עימותים מול רשויות המס השונות, הן במישור האזרחי והן בפלילי.

עימות האזרח מול רשויות המס אינו "עניין של מה בכך" – וזאת ללא תלות בניסיונו העסקי, השכלתו או מצבו הפיננסי ומחייב ייצוג מקצועי ומנוסה.

"אורדן"- עורכי דין ורואי חשבון (1987) מיישמים ידע וניסיון רב בשילוב גישות ופתרונות חדשניים בעימותים מול רשויות המס, הן בהליכי משא ומתן מול פקידי השומה והן בבתי המשפט.

 

7 כללי ברזל מומלצים ע"י עורך דין מיסים להתנהלות נכונה בביקורות ובחקירת מס

 

 

 

 

סוגיות מיסוי הינן נושא שאין להקל בו ראש שכן משמעותן האישית והכספית עצומה!

 

מידע חשוב בדיני המיסים – עורך דין מיסים

הדרך הטובה ביותר להימנע מחיכוכים עם רשויות המס היא להתנהל על פי החוק, ובעזרת עורך דין מיסים ורואה חשבון מקצועיים, מנוסים ואכפתיים, ועדיף משרד המכיל את שני התחומים הללו יחדיו, ומייצג בהם באופן שוטף!

 

חוקי המס בישראל "נתפרו" טלאים טלאים החל מתקופת המנדט הבריטי ועד לימינו. על כן, אינם פשוטים להבנה ולעיתים קרובות מעוררים סוגיות מבלבלות ואף סותרות. עלויות המס בעולם העסקי מתורגמות לאחוזים משמעותיים מהיקף העסקה ולעתים אף יכריעו את הכף בנוגע לכדאיותה.

כך למשל, בחינת מבנה העסקה או העסק, ההחלטה בדבר ה"אישיות המשפטית" שתשתתף בעסקה (חברה או יחיד), תזמון משיכת הרווחים, השקעה נוספות במיזם (הון עצמי או הלוואה או ליסינג), חישוב הוצאות והכרתן, כל הללו (ועוד) דורשים תכנון מס קפדני ויצירתי, ויש להם השלכה של ממש על התוצאות העסקיות ועל גובה המס בעטיין.

 

ראשית, מוגש על ידי הנישום הדו"ח השנתי של היחיד/שותפות או הדו"חות הכספיים של החברה. מיד אח"כ נקבעת חבות המס הראשונית הנגזרת מהדו"ח שהוגש (שקרוי שומה עצמית). מידי כמה שנים נבחן תיק היחיד או תיק החברה ע"י רשויות המס, ופקיד השומה רשאי שלא לקבל את הדו"ח ולנסות להגדיל את המס, והוא מזמין אליו את הנישום ובא כוחו (רו"ח או עו"ד). בשלב זה מתנהל דיון, ועדיף לנהל אותו מטעמך (כפי שתקרא בפרק הבא) עם עורך דין מיסים שהוא גם רו"ח מנוסה עם משרד פעיל. אם פקיד השומה משתכנע, השומה העצמית נשארת.

ככל שהוא סבור שההכנסה והמס המדווח נמוכים מידי, הוא עלול להעלותם ע"י הפקת "שומה לפי מיטב השפיטה".על שומה שכזו ניתן להשיג בתוך 30 יום בהליך הקרוי השגה. בשלב הזה עובר תיק הנישום למפקח מס אחר, שכן החוק הוא שהמפקח אשר ערך את השומה לפי מיטב השפיטה, לא ידון בהשגה עליה.

פקיד השומה רשאי בשלב זה לקבל את ההשגה, לדחותה או אפילו להגיע לפשרה כלשהי. ככל שפקיד השומה דחה את ההשגה, הוא מוציא צווים לנישום. בשלב זה מסתיימים ההליכים המנהליים אצל פקיד השומה וההליך עובר לבית המשפט המחוזי, אשר בתחום אחריותו, בין היתר, הוא להכריע במחלוקות בענייני מס בין האזרח לרשויות.

על הנישום להגיש הודעת ערעור על הצווים תוך 30 יום ממועד קבלתם. דיון בביהמ"ש המחוזי נמשך בדר"כ מספר שנים, ומניסיון משרדנו, בשלב זה מגיעים לפשרות הטובות ביותר עם רשויות המס.גם אם ניתן לבסוף פס"ד בביהמ"ש המחוזי שלא לטובת הנישום, עדיין עומדת לו הזכות להגיש ערעור לבית המשפט העליון, בתיק משפטי שייקח מספר שנים נוספות, וגם אז ניתן להגיע לפשרות מצוינות עם רשויות המס בעזרת עורך דין מיסים.

 

בכדי להבין לעומק את פני הדברים, מוטב כי לפני קריאת חלק זה, קרא את הפסקה הקודמת שעניינה: "הליך הגשת הדו"ח על ידי הנישום…".

רואה חשבון מוסמך לייצג נישומים בדיונים אצל רשויות המס (מס הכנסה ומס ערך מוסף) ולא בבית המשפט.

באם תוצאות הייצוג הזה אינן מספקות, על הנישום להגיש ערעור כאמור לעיל, באמצעות עורך דין מיסים, לבית המשפט המחוזי, שם אין לרואה חשבון שאינו עורך דין פעיל זכות ייצוג.

נישומים רבים רואים בהגעה לעימות מול רשויות המס בביהמ"ש המחוזי כ"כשלון" של רואה החשבון שלהם! מצב אבסורדי זה מעמיד את רואי החשבון בניגוד עניינים מובנה עם הלקוח, שכן רואה החשבון עלול להתפשר שלא לצורך התפשרות כספית מיותרת עם פקיד השומה.

מסיבה זו ב"אורדן" עורכי דין ורואי חשבון (1987) – החלטנו להוסיף לסל השירותים שלנו גם ייצוג ברשויות המס, וגם ייצוג משפטי פעיל בבתי המשפט.

עורך דין מיסים - כך כדאי להתנהל בביקורות מס ובחקירות מס
עורך דין מיסים – כך כדאי להתנהל בביקורות מס ובחקירות מס

 

 

הליך מנהלי והליך פלילי

בעקרון, הליך פלילי יתבצע כאשר ישנה סברה כי אדם פעל מתוך כוונה או זדון לבצע עבירות מס. כאשר התבצעו עבירות בתנאים בהם אין חשד כי בוצעו מתוך כוונה – יוכל הנישום להגיע למיצוי דין מנהלי – כופר קנס – וזאת לאור שיקולים סובייקטיביים לנישום כגון: היקף העבירות, היקף הסכומים, עברו הפלילי וכיוב'. יש לציין כי זוהי הדרך המועדפת לפי הפסיקה, וכן כי היא קיימת בכל קטגוריות המס (מס הכנסה, מע"מ מכס).

 

חיפוש מטעם רשות המיסים הינו דבר לגיטימי שיכול לקרות, לרבות תפיסת מסמכים וחומרים אחרים על דעת עצמה, בכל רגע נתון וללא צו בית משפט. בכל מקרה כדאי לשאול עורך דין מיסים את השאלות החשובות לפני ביצוע חיפוש בעסק.

 

עריכת חיפוש בבית מגורים דורש צו שיפוטי, אלא אם נעשה בהסכמת בעל הבית. בקש לקרוא את הצו ושים לב שנקרא בעיון ותוך תשומת לב לתנאים הכתובים שאינם כתובים בו.

 

עסק המנוהל מהבית מאפשר חיפוש ללא צו. עם זאת, ישנן הגבלות מסוימות לעניין פרטיות – כל מקרה לגופו.

 

לחיפוש במחשב אישי דרוש צו מיוחד וספציפי המציין תנאי חיפוש מיוחדים – יש לקרוא ולהבין היטב את התנאים.

 

הוראות ניהול ספרים בישראל מחייב כל גוף המחויב ברישום לרשום בספרים כל תקבול בסמוך לקבלתו. הוראה זו היא גם הנפוצה ביותר בחקירות סמויותגלויות מצד הרשויות.

השלכות "פסילת ספרים" – הטלת קנסות כבדים, קביעת שומות מקסימאליות, אי הכרה בהוצאות ועלולה אף להסתיים בפתיחת הליך פלילי ועונשי מאסר.

 

כשמו כן הוא. רשות המיסים מעוניינת לתמרץ נישומים לגלות ולתקן עבירות מס הכנסה שנעשו על ידם. בתמורה לכך לא יפתחו הליכים פליליים כנגד הנישום.

ישנם 5 תנאים לעסקה זו (מתוך אתר רשות המיסים):

 

תיקון לחוק איסור הלבנת הון משנת 2016 קובע כי עבירות מס מסוימות ובסכומים שונים ייחשבו כעבירות הלבנת הון.

משמעות הדבר היא כי אדם המואשם בעבירות אלו עלול להישפט על עבירות שעונשן מגיע לכ – 10 שנות מאסר וכמו כן יהא חשוף לפעולות לחילוט רכושו ורכוש קרוביו לפי חוק איסור הלבנת הון.

אורדן – עורכי דין ורואי חשבון (1987) מומחים במתן פתרונות לסוגיות מס מורכבות ומייצגים חברות ופרטיים מול מוסדות המס השונים ובבתי המשפט. המשרד מעסיק עורכי דין ורואי חשבון בעלי ניסיון מעשי של עשרות שנים ומספק פתרונות יצירתיים ותוצאות יוצאות דופן.